26 Haziran 2012 Salı

Elma

Yaratılış amaçları insanların ihtiyaçlarını karşılamak olan diğer bitkiler gibi, elma da, birçok hastalığımıza derman olmaktadır Özellikle de kış hastalıklarına karşı bir ilaç deposu konumundadır İçerisinde A ve C vitaminleri, uçan yağlar, organik asitler ve şeker bulunan elmanın, latince ismi pyrus malus tur Unutkanlık ve ateş yapması sebebiyle ekşi elmayı fazla yememekle beraber, normal tüketildiği zaman dertlerimizin ilacı oluyor Elmanın çürümesini önlemek için, zedelemeden, teker teker toplamak gerekiyor Elmayı uzun süre saklamayı düşünüyorsanız, arpa samanı içinde

saklayabilirsiniz Elma zihni açar, kanı temizler, vücudun direncini artırır, susuzluğu giderir, zayıflamaya yardımcı olur Komposto, reçel, marmelat ve şurup olarak da istifade edebiliriz



Kan yapıcıdır: Elma kürüne (günde bir öğün sadece tatlı elma yemek) devam etmek, güzel kan yaElma bolca yemeye devam edilir



Hamile gıdası: Tatlı elma yemek, hamilelerin mide bulantısını giderir Güzel kan yapar, doğumun kolay geçmesini temin eder, Anne karnındaki bebeği iyi derecede besler



Güzel uyku verici: Gece yatmadan evvel elma yemek tatlı uyku verir Elmayı yedikten sonra dişleri mutlaka misvaklamak gerekir



Zayıflama kürü: Günlük bir öğün elma yemek, hazmı kolaylaştırır, şişmanlıktan kurtarır



Beyni açar: Elmayı bol miktarda yemek, beyni açar



Zararlı ifrazatları (toksinleri) atar: Elma kürüne devam etmek, vücuttaki zararlı tuzları atar



Cildi güzelleştirir: Gece yatarken iki elma yenirse, sabahleyin yüzünüzün daha canlı olduğunu görürsünüz Ayrıca elma suyu ile cilt sık aralıklarla temizlenmelidir



Sivilce ve egzama: Elma kürüne devam edilir



Serinletici, susuzluk giderici: Susadıkça, başta elma olmak üzere, hıyar, karpuz ve benzeri sulu gıdaları yemek faydalıdır



Hazmı kolaylaştırıcı: Kabuğunu soymadan yemek, hazmı kolaylaştırır



Böbrek çalıştırıcıdır: Elma yemek, böbreklerin düzenli çalışmasını temin eder



Bronşit, nezle ve anjin tedavisinde: Elmanın çekirdekleri biriktirilir, elma çekirdekleri ayva çekirdekleriyle beraber ezilip kaynatılır Süzülerek elde edilen suyu, sabahları balla tatlandırılarak gargara yapılır Bu sudan da içmeye devam edilir



Kalp ve damar açıcı: Elmanın yeni çıkan filizleri, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk içilmeye devam edilir



Bağırsak kurtlarına: Elma çekirdeği, kabak çekirdeğiyle beraber ezilip kaynatılır Elde edilen su süzülerek sabahları bir su bardağı içilir Arkasından 12 saat birşey yenmez Bu uygulamaya bir hafta devam edilir



Uçuk ve ağız içi iltihapları: Aç karnına elma yenmeye devam edilir



Mide ülseri: Elma yenmeye devam edilir



Zehirlenmelerde: Elmanın yaprakları kaynatılarak balla tatlandırılır ve içilmeye devam edilir



Sarılık: Elma kürüne devam edilir



Karaciğeri güçlendirici: Elma kürüne devam edilir



Halsizlik: Elma şurubu hazırlanır ve içmeye devam edilir



Kansızlık: Elma şurubuna devam edilir



Çıbanlar: Elma pişirilip, elde edilen lapası çıban üzerine sarılır



Göz kuvvetlendirici: İçinde A vitamini bulunduğndan bolca yenmesi, gözleri kuvvetlendirir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder