Yaratılış amaçları insanların ihtiyaçlarını karşılamak olan diğer bitkiler gibi, elma da, birçok hastalığımıza derman olmaktadır Özellikle de kış hastalıklarına karşı bir ilaç deposu konumundadır İçerisinde A ve C vitaminleri, uçan yağlar, organik asitler ve şeker bulunan elmanın, latince ismi pyrus malus tur Unutkanlık ve ateş yapması sebebiyle ekşi elmayı fazla yememekle beraber, normal tüketildiği zaman dertlerimizin ilacı oluyor Elmanın çürümesini önlemek için, zedelemeden, teker teker toplamak gerekiyor Elmayı uzun süre saklamayı düşünüyorsanız, arpa samanı içinde
saklayabilirsiniz Elma zihni açar, kanı temizler, vücudun direncini artırır, susuzluğu giderir, zayıflamaya yardımcı olur Komposto, reçel, marmelat ve şurup olarak da istifade edebiliriz
Kan yapıcıdır: Elma kürüne (günde bir öğün sadece tatlı elma yemek) devam etmek, güzel kan yaElma bolca yemeye devam edilir
Hamile gıdası: Tatlı elma yemek, hamilelerin mide bulantısını giderir Güzel kan yapar, doğumun kolay geçmesini temin eder, Anne karnındaki bebeği iyi derecede besler
Güzel uyku verici: Gece yatmadan evvel elma yemek tatlı uyku verir Elmayı yedikten sonra dişleri mutlaka misvaklamak gerekir
Zayıflama kürü: Günlük bir öğün elma yemek, hazmı kolaylaştırır, şişmanlıktan kurtarır
Beyni açar: Elmayı bol miktarda yemek, beyni açar
Zararlı ifrazatları (toksinleri) atar: Elma kürüne devam etmek, vücuttaki zararlı tuzları atar
Cildi güzelleştirir: Gece yatarken iki elma yenirse, sabahleyin yüzünüzün daha canlı olduğunu görürsünüz Ayrıca elma suyu ile cilt sık aralıklarla temizlenmelidir
Sivilce ve egzama: Elma kürüne devam edilir
Serinletici, susuzluk giderici: Susadıkça, başta elma olmak üzere, hıyar, karpuz ve benzeri sulu gıdaları yemek faydalıdır
Hazmı kolaylaştırıcı: Kabuğunu soymadan yemek, hazmı kolaylaştırır
Böbrek çalıştırıcıdır: Elma yemek, böbreklerin düzenli çalışmasını temin eder
Bronşit, nezle ve anjin tedavisinde: Elmanın çekirdekleri biriktirilir, elma çekirdekleri ayva çekirdekleriyle beraber ezilip kaynatılır Süzülerek elde edilen suyu, sabahları balla tatlandırılarak gargara yapılır Bu sudan da içmeye devam edilir
Kalp ve damar açıcı: Elmanın yeni çıkan filizleri, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk içilmeye devam edilir
Bağırsak kurtlarına: Elma çekirdeği, kabak çekirdeğiyle beraber ezilip kaynatılır Elde edilen su süzülerek sabahları bir su bardağı içilir Arkasından 12 saat birşey yenmez Bu uygulamaya bir hafta devam edilir
Uçuk ve ağız içi iltihapları: Aç karnına elma yenmeye devam edilir
Mide ülseri: Elma yenmeye devam edilir
Zehirlenmelerde: Elmanın yaprakları kaynatılarak balla tatlandırılır ve içilmeye devam edilir
Sarılık: Elma kürüne devam edilir
Karaciğeri güçlendirici: Elma kürüne devam edilir
Halsizlik: Elma şurubu hazırlanır ve içmeye devam edilir
Kansızlık: Elma şurubuna devam edilir
Çıbanlar: Elma pişirilip, elde edilen lapası çıban üzerine sarılır
Göz kuvvetlendirici: İçinde A vitamini bulunduğndan bolca yenmesi, gözleri kuvvetlendirir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder